08-01-2017   Facebook info van Barry Veneman
Er zijn een aantal vragen binnen gekomen over de licentie aanvraag. Na het selecteren van minibikes of brommerrace kun je een club kiezen. De aangesloten clubs krijgen support van de KNMV (percentage van elke licentie) Je mag dus zelf bepalen wie je de bijdrage gunt. 

Basis sportlicentiehouder januari 2018

Planning NK JuniorMotoRacing_2018

KNMV Technisch Reglement JuniorMotoRacing 2018

KNMV JuniorMotoRacing Wedstrijdreglement 2018





Nederlands Kampioenschap Junior Moto Racing

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de nieuwe opzet van het NK Junior Moto Racing kampioenschap. Er is gezocht naar een nieuwe organisator en een aparte promotor voor de series om zo een goed gestructureerde motorsport toekomst voor de jeugd te garanderen

Als organisator is de Motorclub Assen en omstreken aangetrokken, Motorclub Assen heeft als organisator van bijvoorbeeld de ijsspeedway-races en de MXGP een ruime ervaring met het organiseren van  motorsportevenementen. Motorclub Assen zal ondersteund worden door LDP International. LDP International is een eventmarketing concern met een ruime ervaring binnen de motorsport. Samen met Motorclub Assen organiseren ze al jaren de GAMMA Racing Day.

De KNMV zal samen met deze partners zorg dragen voor een moderne en geschikte basis waarin onze motorsportjeugd nu en in de toekomst deze prachtige sport kan blijven beoefenen.

2018 NK Junior Moto Racing kalender:
   
24  maart:                              Voorjaarstraining Juniortrack  Assen
31  maart:                              Voorjaarstraining Juniortrack  Assen
31  maart:                              Training GP circuit (voor de 125cc klasse)
15  april race 1:                     Juniortrack  Assen
12  mei  race 2:                      Veldhoven
21  mei  race 3:                      Staphorst
  9  juni  race 4:                      Juniortrack Assen
28  juli   race 5:                      Berghem
18/19 augustus race 6:          GAMMA Racing Days Assen
 8    september race 7:           Emmen
22   september race 8:           Berghem
   
* De circuit lay-out voor de minibike groepen en de overige klassen zullen van elkaar verschillen mbt lengte en opzet tijdens race evenementen.

Klasse indeling
Momenteel zijn we nog in overleg hoe de dag indeling voor de klassen eruit   zal gaan zien. De klassen zoals Junior A, Junior B (gecombineerd met C), Open Minibike, Molenaar NSF100, de Open 125cc en de GAMMA Yamaha R125 Cup rijden op elk evenement. Wisselklassen zijn er in de vorm van bijvoorbeeld de MiniGP-klasse, de Puch-klassen en de Scooter-klasse.

Reglementen
Een concept van de technische reglementen is reeds verstuurd naar de importeurs voor overleg. De komende weken zal het 2018 reglement goedgekeurd en daarna gepubliceerd worden. Het Algemeen Wegracereglement 2018 wat van toepassing is zal gelijktijdig gepubliceerd worden.
  
Belangrijk voor de minibike-klassen Junior A/B zijn de restrictie maten. Voor Junior A zal de restrictie een doorlaat krijgen van 12mm en voor Junior B een doorlaat van 15mm. Voor meer informatie verzoek ik jullie nog even te wachten op het reglement.
   
Het reglement voor de Molenaar NSF100 klasse blijft ongewijzigd. Voor de GAMMA Yamaha R125 cup verwijs ik de deelnemers naar de cup organisatie met betrekking tot het reglement.

In de Open 125cc klasse is er veel respons uit de markt gekomen waardoor we naast de vertrouwde Yamaha R125  ook de modellen van KTM en Suzuki mogen verwelkomen. Er kan met alle modeljaren deelgenomen worden. Zowel de Yamaha, KTM en Suzuki zullen allen met een racepakket aangeboden worden.

KTM Nederland zal het kleine broertje van de RC390 met een Ready To Race pakket gaan leveren voor de open 125cc klasse.

Helemaal nieuw is de Suzuki GSX-R125, in Azië staat de kleine GSX-R zijn mannetje.


Naast de verschillende merken motoren is ook de optie voor de banden vrij gegeven in de Open klasse waardoor je hierin een eigen keuze kan maken. Voor de Open 125cc klasse is een maximum vermogen en een minimum motorgewicht vastgesteld zodat er een competitief veld samengesteld wordt. Meer informatie vind je in het 2018 reglement.


De Puch- en Scooter-klasse hebben een eigen reglement ingediend wat gerespecteerd gaat worden.

   
Promotie
Begin januari zal de website voor het nieuwe kampioenschap gelanceerd worden, hierop zal informatie met betrekking tot de races en inschrijvingen te vinden zijn. Ook gaan we een community inrichten waarbij verschillende input gedeeld kan worden. Denk hierbij aan een eigen YouTube-kanaal, een sponsorplatform, een rijders- en teamcommunity. Momenteel zijn we aan het experimenteren hoe we tijdens de racedagen al dan niet live met beelden en drones kunnen gaan werken.
   
KNMV Basis Sportlicentie
De KNMV Basis Sportlicenties voor minibikes en brommerraces gaan 7 december online ook kun je dan indien gewenst het KNMV Juniortrack abonnement 2018 aanvragen.